Aquests dies, tots hem sentit a parlar del Coronavirus i la seva ràpida propagació arreu del món. De fet, durant els darrers dies, han aparegut els primers casos, a Catalunya i, més concretament, a la província de Girona. L’arribada d’aquesta grip causada per un virus diferent està generant un cert caos i un sentiment de temor entre els habitants. Per això, primer de tot, és important saber en què consisteix el Coronavirus.

Es tracta d’una família de virus, l’existència dels quals es va descobrir a la dècada dels anys 60. La malaltia de la qual es parla tant ara detectada per primera vegada a Wuhan, a la Xina, té el seu origen en un nou tipus de coronavirus, anomenat COVID-19, que es transmet per via respiratòria; és a dir, esternudant, tossint i a través d’objectes que estiguin contaminats. El més preocupant és el seu temps d’incubació que es troba entre els 2 i els 14 dies.

Pel que fa als símptomes, els més freqüents són: febre, dificultat per respirar, tos i malestar general. En els casos més greus, pot arribar a derivar en una pneumònia, insuficiència renal i altres complicacions. Per això, és important que sobretot les persones que ja pateixen alguna malaltia respiratòria, estiguin atents a qualsevol símptoma.

Actualment, no existeix cap vacuna específica contra aquesta malaltia, però se’n poden tractar els símptomes. Des de Palol Quer, vetllem pel teu benestar i, per això t’informem de les pautes a seguir per reduir el risc de contagi:

  • Renta’t sovint les mans amb sabó.
  • Porta a sobre un pot de desinfectant de mans i utilitza’l tantes vegades com sigui necessari.
  • Tapa’t la boca en estossegar o esternudar amb un mocador d’un sol ús o, si no en tens, amb la part interna del colze.
  • Evita compartir menjar i coberts.
  • Evita el contacte proper amb persones que presentin símptomes de grip o refredat.

Per últim, és important mantenir la calma i estar alerta davant de qualsevol dels símptomes mencionats. En cas de patir-ne algun, consulta sempre al teu metge abans de prendre medicació.

Coronavirus