És cert que, degut a la crisi de la COVID-19, aquest estiu hem viatjat menys. No obstant, segurament tots hem tingut altres despeses extra: escapades dins del país, dinars, sopars, visites culturals… Però ara, arriba el moment d’estalviar per poder fer front a altres desemborsaments familiars. Per tant, la pregunta és: com estalviar després de les vacances?

Estalviar és més senzill del que d’entrada et pots imaginar. Us facilitem alguns consells quotidians que us ajudaran a reduir les vostres factures per poder tenir alguns estalvis.

Com estalviar després de les vacances?

  • Triar el mitjà de transport més econòmic. Sens dubte, desplaçar-vos en transport públic és la fórmula més econòmica. Ara bé, si per minimitzar el risc de contagi de Covid-19, heu decidit anar a treballar en cotxe, un consell de cara a l’estalvi és que sempre que pugueu, compartiu vehicle amb membres de la vostra unitat familiar. D’aquesta manera, reduireu despeses i emissions de CO₂.
  • Comprar al supermercat, pensant a estalviar. En primer lloc, és bàsic fer una llista de la compra amb allò que realment necessiteu. Un cop al supermercat, hem d’intentar prescindir dels productes de primeres marques i optar per les anomenades “marques blanques”, de menor preu però de qualitat bastant similar. Segons diversos estudis, pot reduir el pressupost destinat a la compra fins a un 40%.
  • Menjar de carmanyola. Si durant la jornada laboral no teniu temps de tornar a casa per dinar, una alternativa econòmica és portar el vostre propi menjar. A més de ser més equilibrat i saludable, us estalviareu el preu dels menús diaris.
  • Canviar les bombetes de casa per llums LED. És un clàssic, però tenint en compte que la factura de la llum és una de les més importants de les llars, cal tenir-ho present i controlar aquesta despesa. Una alternativa perfecta i que us ajudarà a ser molt més ecològics, és la substitució de les bombetes tradicionals per llums LED. Aquestes són molt més longeves i consumeixen molta menys energia.
    Lògicament, no us heu d’oblidar de fer sempre un ús responsable de l’electricitat, apagant totes aquelles llums que no feu servir així com els dispositius electrònics quan aneu a dormir. Però no tot és qüestió de bombetes: sabíeu que si pinteu les parets i els sostres d’un color més clar es guanya en lluminositat?
  • Regular l’ús de l’aire condicionat i la calefacció. No és únicament per una qüestió d’estalvi, sinó també per ser curosos amb el medi ambient. Un consum responsable de l’aire condicionat i la calefacció és molt necessari i us ajudarà a reduir la factura.
  • Estar al dia dels descomptes a Internet. Pàgines webs o portals com els ‘outlets online’ o les botigues virtuals, són eines fonamentals per estalviar. Per aquest motiu, els webs de descomptes o d’ofertes d’últim minut han guanyat més protagonisme des del confinament.

A banda d’aquests consells útils per reduir despeses en el vostre dia a dia, comptar amb un pla d’estalvi o una assegurança de vida-estalvi, us ajudarà a economitzar pràcticament sense adonar-vos-en. En cas de dubtes, us recomanem que us poseu en contacte amb la corredoria Palol Quer i, així, aconseguireu fer créixer els vostres estalvis. Els nostres professionals us informaran sense cap compromís, perquè trieu les opcions que més us convenen. No dubteu a trucar-nos o demanar cita online!