En tant sols dos anys els nostres carrers s’han vist envaïts per patinets elèctrics. Es calcula que actualment hi ha mes de 20.000 d’aquests vehicles (VPM) circulant per España. Segons dades de Seguretat viaria, 2018 es va tancar amb 273 accidents de VPM i es van registrar 5 víctimes mortals. La gran preocupació es que les estimacions apunten que en els propers anys es podría duplicar o triplicar la xifra d’accidents.

La DGT està intentant establir una normativa mes ferma que reguli l’ús d’aquests patinets elèctrics, de moment l’únic que tenen clar es que la vorera es per als vianants i, ni patinets, ni segways ni bicicletes haurien de circular-hi. Tanmateix, ara per ara son els ajuntaments de cada ciutat els que han d’assumir la responsabilitat de posar normes de circulació pels VPM.

Com dic, un dels primers punts es deixar clar que el patinet elèctric es considera un vehicle, i per tant no pot assimilar-se a un vianant ni circular per voreres. En teoria els patinets elèctrics haurien de circular per la calçada a no ser que l’autoritat municipal disposi el contrari.

Això si, especifica la DGT que el patinet elèctric no es pot equiparar a un  vehicle de motor, i per tant no es obligatòria una assegurança per circular, tot i que es un requisit altament recomanable.

Comprova AQUÍ  com n’es d’econòmic assegurar el teu patinet. 

Tot i que no sigui obligatori disposar d’una assegurança per circular amb patinet elèctric, no significa que no sigui necessària. Has de tenir en compte que quan tinguis un accident amb un patinet elèctric VMP,  si no disposes d’una assegurança de Responsabilitat Civil, hauràs de pagar les despeses amb els teus  propis diners, per això una assegurança de responsabilitat civil es imprescindible per a qualsevol persona. D’aquesta manera estràs cobert pels possibles danys que puguis causar a tercers amb el teu patinet elèctric

Òbviament, les asseguradores ja estan traient productes específics per garantir el pagament de les despeses en cas d’accident, tot i així els únics que us podem assessorar professionalment sobre aquest tipus d’assegurances som els mediadors d’assegurances professionals.

Assegurances de patinets elèctrics